Stormästarmöte i Neudörfl, Österrike

2017 års Stormästarmöte, anordnat av Österrikes Storpriorate,  ägde rum mellan den 7 och 10 september  i Neudörfl an der Leitha, Burgenland.

På kvällen den 7 september välkomnades de närvarande – inklusive Ordens 49:e Stormästare H.H. Prince Pieter Cantacuzino, GCCLJ-J, ledamöter av verkställande och högsta råd samt gäster från Tyskland, Malta, Sverige (som största besökande delegation) och Österrike (Gäster från Frankrike och Ungern anslöt sig till mötet under fredagen). – av Österrikes Storprior Dr Friedrich Schubert GCCLJ-J.

Medan Exekutiva rådet sammanträdde 8 september deltog resten av gästerna i en visning av det välkända medeltida slottet Forchtenstein. Efter besöket intogs lunchen i restaurangen ”Grenadier”. Därefter åkte gruppen till Wiener Neustadt, där Europas äldsta militärakademi besöktes. Den intressanta dagen slutade med en gemensam middag på Hotel Martinihof.

Efter en mottagning hos Borgmästaren i Neudörfl under lördagen avgick processionen till den lokala församlingskyrkan Nativity of Mary. Den romersk-katolska mässan firades av Revd. Provincial Fire Brigade Curate Dean Spriritual Councilor Harald Schremser på latin.

Efter den kyrkliga delen genomfördes Investituren där 13 nya medlemmar antogs. Dessutom tilldelade sex medlemmar av Ordern olika utmärkelser och dekorationer. Efteråt togs den obligatoriska gruppbilden efter Investituren.

I hotellets festligt inredda balsal ägde Galamiddagen rum.

Efter välkomsttal från Österrikes Storprior överlämnades Diplomen till de personer som antagits, befordrats eller erhållit andra utmärkelser.

De ”svenska” borden