Välgörenhetskonsert i Finska kyrkan, Stockholm

Den 10 november 2007 anordnades en välgörenhetskonsert i Finska Kyrkan, Slottsbacken i Stockholm. Detta högt uppskattade evenemang var arrangerat av Storprioratet Sverige i samarbete med Finska Församlingen.

 

Storprioratets Director Musices Lennart Ericsson CLJ ledde Välgörenhets- konserten. Härutöver deltog Carl-Magnus Billström (Baryton), Domkyrkoorganist Andrew Canning, OLJ (Orgel), Rebecka Ericsson (Cello) samt Konsertmästare Catharina Ericsson (Violin).

Musiken som framfördes var hämtad från verk av J. S. Bach, W. A. Mozart och C. Saint-Saëns m fl.

Evenemangets behållning gick – helt i Ordens anda – oavkortat till Stadsmissionen i Stockholms hjälpverksamhet bland behövande och sjuka.

Efter Välgörenhetskonserten belönades de deltagande musikerna av Storprior Björn J. Pettersson med Sankt LazarusOrdens Bronsmedalj (MBMLJ) som tack för sina insatser.